arama

    Giyim Dükkanı Açmak Maliyeti

    Giyim dükkanı açmak
    • 1 Star
      Loading...

    Giyim dükkanı açmak isteyen girişimciler, ilk aşamada ihtiyaç duydukları maliyet ve gerekli olan belgeleri araştırmak istemektedir. Giyim sektörü, sürekli olarak talep gören ve yüksek kar elde etmenizi sağlayan bir alandır.

    Kendi giyim dükkanını açmak isteyen kişilerin bir iş planı hazırlayarak işe koyulması gerekmektedir. Bu noktada doğru planlama ve bütçelendirme ile işe başlamak, doğru bir adım olacaktır. Başarılı bir işletme kurabilmenin birbirinden farklı ipuçları bulunmaktadır.

    Doğru lokasyon seçimi, başarılı bir giyim mağazası açmak için ilk ipucu olarak sayılabilir. Yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde mağaza açmak, müşteri kitlesini sizde çekecektir. Hedef kitlenizi hangi yaş grubuna ve hangi tarzda olacağına karar vermekte sayılabilecek diğer ipuçlarındandır.

    Sizler için bu yazı içerisinde giyim dükkanı açmak konusunda gerekli olan maliyetleri resmi işlemleri ve ipuçlarını paylaşacağız.

    Giyim Dükkanı Açmak İçin Gerekli Olan Belgeler

    Giyim dükkanı açmak için yasal olarak birtakım belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Giyim mağazası açmak, doğru stratejiler ile yönetildiğinde son derece karlı bir iş olarak geçer. Özellikle başlangıç aşamasında ciddi bir yatırım yapmanız gerekmektedir.

    Başarı elde edebilmek adına ürün tedariki pazarlama, müşteri ilişkileri ve lokasyon seçimi gibi faktörleri göz önünde bulundurarak hareket etmelisiniz. Bu sektörde iş kurabilmek ve kazanç sağlayabilmek adına güçlü bir iş planı yapmanız gerekmektedir.

    Giyim dükkanı açmak

    Giyim dükkanı açmak

    Özellikle her detayı titizlikle planlamanız da diğer dikkat etmeniz gereken özellikler arasında yer almaktadır. Doğru yönetilen bir giyim mağazası ile kısa sürede yüksek kazançlar sağlayabilmeniz mümkündür. Markanızı büyütebilmek adına da doğru pazarlama tekniklerini kullanabilirsiniz.

    Giyim mağazası açmanın maliyetleri farklı faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Maliyetleri etkileyen ana etmenler arasında işletmenizin büyüklüğü ve konsepti olarak söylenebilir. Genel gider tablosu içerisinde; dükkan kirası, depozito, dekorasyon, raf sistemi, ürün stok maliyeti, kasa ve ödeme sistemleri, reklam ve pazarlama, personel giderleri, resmi işlemler ve ruhsatlar şeklindedir.

    1- Şahıs Şirketi ya da Limited Şirket Kurulumu

    İşletme türünüze göre şirket kurulumunu da doğru şekilde yapmanız gerekir. İşletmeniz daha çok küçük ölçekli bir mağaza ise şahıs şirketi açmanız gerekmektedir. Bu durum işlerin hem daha hızlı hem de daha düşük maliyetli yapılmasına neden olur.

    Şahıs şirketi açma konusunda gerekli olan belgeler; vergi dairesinden alınmış potansiyel vergi numarası, imza beyannamesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve ikametgah belgesi şeklindedir.

    Limited şirket için gerekli olan belgeler ise; noter onaylı ana sözleşme, ticaret odası kaydı, ortakların kimlik fotokopileri ve vergi levhası ve imza sirküleri şeklindedir.

    2- Vergi Levhası Alma

    İşletmenizin resmi şekilde işleri yürütebilmesi adına bağlı olduğunuz vergi dairesine başvurmanız gerekmektedir. Başvuru işlemlerini tamamlayarak, vergi levhasını almalısınız.

    Giyim dükkanı açmak

    Giyim dükkanı açmak

    3- Belediye İş Yeri Açma Ruhsatı

    Mağazanızı her nerede açıyorsanız iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı almanız gerekmektedir. Bu ruhsatı almak için gerekli olan belgeler ise; tapu fotokopisi, vergi levhası, SGK giriş bildirgesi ve kira sözleşmesi şeklindedir.

    4- Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kaydı

    Şahıs işletmeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kaydolmalıdır. Bu durum Limited şirketlerde Ticaret Odası olarak değişiklik göstermektedir.

    5- SGK ve Bağ-Kur İşlemleri

    İşletmenizde yer alacak personeller için SGK kaydı yaptırmanız gerekmektedir. Özellikle kendi işinizi yapıyorsanız, bağ-kur üzerinden sigorta primini ödemeniz gerekmektedir.

    okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI