arama

    Hukuk Bürosu Açmak Maliyeti

    Hukuk bürosu açmak

    Hukuk bürosu açmak isteyen avukatlar, mesleki bağımsızlıklarını kazanmak adına bir başlangıç olarak görmektedirler. Hukuk bürosu açmadan önce maliyet hesaplamalarının ayrıntılı şekilde yapılması gerekmektedir.

    Bunun dışında resmi prosedürlerin ve yasal gerekliliklerinin ayrıntılı şekilde yerine getirilmesi gerekmektedir. Hukuk bürosu açmak için maliyet içerisinde; seçilen lokasyon, açılacak olan büronun fiziksel büyüklüğü, personel ihtiyacı ve teknolojik altyapısı gibi faktörler yer almaktadır.

    1- Ofis Kirası

    Hukuk büronuzun yer alacağı lokasyon, aylık ödeyeceğiniz kira miktarını da belirlemektedir. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde bulunan ofislerdeki kira bedelleri de yüksek olmaktadır.

    Hukuk bürosu açmak

    Hukuk bürosu açmak

    Ortalama anlamda orta ölçekli bir hukuk bürosu için aylık 15.000 TL ile 50.000 TL arasında kira ödemesi mümkündür.

    2- Tadilat ve Dekorasyon İşlemleri

    Ofis içerisinde yer alacak mobilyalar, duvar kaplamaları ve teknik donanım gibi ihtiyaçlar için ortalama 50.000 TL ile 200 bin TL arasında harcama yapmak gerekmektedir.

    Büronun iç tasarımı ve düzen kısmı için iyi bir görünüşe sahip olması önemlidir. Bunun için tadilat ve dekorasyon kısmına da iyi bir bütçe ayırmak gerekmektedir.

    3- Resmi ve Hukuki Giderler

    Resmi ve hukuki giderler içerisinde vergi levhası, noter onaylı evraklar ve ticaret sicil kaydı gibi yasal prosedürleri kapsayan işlemler bulunmaktadır. Bu işlemleri tamamlamak belli bir maliyeti de oluşturmaktadır. Yaklaşık 10.000 TL ile 30.000 TL arasında bir bütçe ayırmak yeterli olacaktır.

    4- Teknolojik Altyapı

    İnternet altyapısı, hukuk yazılımları, bilgisayar, tarayıcı ve yazıcı gibi teknolojik ekipmanlar için en az 50.000 TL ayırmak gerekecektir.

    5- Personel Giderleri

    Büronuz içerisinde çalışacak sekreter, asistan ve stajyer avukat çalıştıracaksanız, her biri için aylık maaş ve sigorta giderlerini de hesaplamanız gerekir.

    6- Reklam Çalışmaları ve Tanıtım Kampanyaları

    Hukuk büronuzu tanıtabilmek için öncesinde bir web sitesi yaptırmanız gerekir. Bunun yanı sıra kartvizit basımı ve dijital reklamlarda maliyet kapsamında değerlendirilmektedir.

    Avukatların reklam yasağı bulunduğu için tanıtım kampanyaları yaparken özenli bir çalışmada gerekmektedir.

    Hukuk Bürosu Açmak İçin Gerekli Yasal İşlemler

    Hukuk bürosu açmak, maliyet ve yasal prosedürler çerçevesinde değerlendirildiğinde özenli şekilde ele alınması gereken bir sektör olarak geçer. Teknolojik altyapı, dekorasyon, tanıtım, ofis kirası ve yasal prosedürler gibi temel masraf kalemleri doğru şekilde hesaplaması yapılmalıdır.

    Vergi yükümlülükleri ve resmi kayıt işlemleri ise eksiksiz şekilde yerine getirilmelidir. Profesyonel anlamda hukuk bürosu açabilmek için dikkatli bir planlama yapmak gerekmektedir. Maliyetleri minimize eden bir yaklaşım ile ilerlerken başarılı bir kariyer sağlayabilmek adına doğru bir başlangıç olacaktır.

    Hukuk bürosu açmak

    Hukuk bürosu açmak

    Bir hukuk bürosu açabilmek için birtakım yasal prosedürlerin tamamlanması gerekmektedir. Bu prosedürleri şu başlıklar altında toplayabiliriz:

    1- Baro Kaydı

    Avukat olarak çalışabilmeniz adına ilk etapta baroya kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Baro kaydı esnasında sizlerden istenen belgeler; hukuk fakültesi diploması, sabıka kaydı, kimlik fotokopisi ve ikametgah, staj bitirme belgesi ve baro aidatının ödendiğine dair dekont şeklindedir.

    2- Vergi Kaydı

    Gelir vergisi mükellefi olarak kayıt yaptırmak için vergi dairesine gitmeniz gerekmektedir.

    3-SGK Kaydı

    Hukuk büronuz içerisinde personel çalıştırmayı düşünüyorsanız her biri için SGK kayıtlarını yapmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra bireysel avukat olarak bağ-kur’lu olmanız gerekmektedir.

    4-Ticaret Sicil Kaydı

    Avukatlık ortaklığı kurulacak ise ticaret sicil kaydının yapılması gerekmektedir. Avukatlar, bireysel olarak büro açabilmeleri mümkün olduğu gibi avukatlık ortaklığı kurmaları da mümkündür. Bu durumda ticaret siciline kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

    5-Ofis Kira Kontratı ve Ruhsatlar

    Hukuk büronuzun resmi anlamda ilerleyebilmesi için ofis kira kontratı ve ilgili ruhsatları alınması gerekmektedir.

     

    okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI