arama

    Yün Dükkanı Açmak Maliyeti

    Yün dükkanı açmak

    Yün dükkanı açmak, el işi ürünleri ilgisi olan yatırımcıların dikkatini çekmektedir. Yaşanan pandemi günleri sonrası el işi ürünlere ve hobilere olan ilgi de beraberinde artış göstermektedir. Günümüzde de geçerliliğini koruyan bu hobinin yeniden ilgi çekmesi ile birlikte yün dükkanı açma fikri birçok yatırımcının ilgisini çekmektedir.

    Farklı el sanatları, tığ işi, amigurumi ve örgü gibi el sanatlarına yönelik ilgi giderek artış göstermektedir. Bu alanda iş kurmak isteyen kişilerde yeni fırsatlar elde edebilmektedir. Yün dükkanı açmak için birtakım sermayeye sahip olmak gerekmektedir.

    Stok maliyetleri diğer sektörlere göre daha az olarak listelenebilir. Ayrıca sezonluk kampanyalarla da satışlar artırılabilir. İşte, yün dükkanı açma konusunda gerekli olan maliyet…

    1-Dükkan Kirası

    Dükkan kirası, bulunduğunuz şehirden şehre göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca dükkanın konumu ve büyüklüğü de dükkan kirasını etkilemektedir. Merkeze bir caddede veya AVM içerisinde yer alacak olan dükkanın kira bedeli yükselir. Fakat ortalama 10.000 TL ile 30.000 TL arasında olduğunu söyleyebiliriz.

    2-Ürün Stoku

    Kaliteli ve ithal ürünler, genel olarak yüksek maliyete neden olabilir. Ancak ortalama farklı renk, doku ve kalitede yer alan yün ipleri şişler ve aksesuarlar ilk etapta alınması gereken malzemelerdir. Burada ise harcanması gereken maliyet 40.000 TL ile 100.000 TL aralığındadır.

    3-Dekorasyon ve Tadilat İşlemleri

    Yün dükkanları genel anlamda estetik bir görünüme sahip olmalıdır. Düzenleme stilleri için vitrin düzenlemesi gibi unsurlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca raf sistemleri ve aydınlatma ile de müşteri çekmeniz için gerekli olacaktır. Burada harcanması gereken miktar 20.000 TL ile 50.000 TL aralığındadır.

    4-Personel ve Diğer Masraflar

    Yanınızda bir kişiyi çalıştırmayı planlıyorsanız SGK ve diğer masrafları da göz önünde bulundurmanız gerekir. Ortalama olarak bir personelin asgari ücret alması dışında sigorta kaydı ve POS cihazı gibi teknolojik giderleri de hesaba katmalısınız. 25.000 ile 40.000 TL aralığında bir harcama yapmanız gerekir.

    5-Ruhsat ve Resmi Masraflar

    İşyeri açılışını resmi olarak kayıtlara geçirebilmeniz için almanız gereken birtakım belgeler vardır. Vergi levhası, ruhsat ve oda kaydı gibi belgelerin çıkartılması için 5000 TL ile 15.000 TL arasında sermaye ayrılmalıdır.

    Yün Dükkanı Açmak İçin Gerekli Olan Belgeler

    Yün dükkanı açmak, belli bir sermaye harcayarak yapılabilecek keyifli işlerdendir. Ayrıca düşük riskli olduğu için de ürün kalitesini etkili tanıtım ile sunarak kısa süre içerisinde kar elde edebilirsiniz. Başlangıç aşamasında doğru lokasyon seçimine dikkat etmeniz gerekmektedir.

    Sektör anlamında hobiye dayalı bir iş olduğu için bu işten sizin de keyif almanız mümkündür. Resmi anlamda işletmenizi açabilmeniz için almanız gereken izinler ve toplamanız gereken belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler ve izinler yasal zorunluluk olduğu için eksiksiz şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Bu adımları şöyle sıralayabiliriz:

    1-Vergi Levhası

    Bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvuru yaparak işletme kaydını yapmanız gerekmektedir. Sonrasında vergi levhasını almalısınız.

    Yün dükkanı açmak

    Yün dükkanı açmak

    2-Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kaydı

    Küçük bir dükkan için Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıt olunması gerekmektedir. Bu aşamada bu adamı atlamayarak, ruhsat alımını yapabilmek için kayıt olmanız gerekmektedir.

    3-SGK ve Bağ-kur Kaydı

    İşletme sahibi olarak sosyal güvenlik kaydınızın olması gerekmektedir. Ayrıca yanınızda bir personel çalıştıracaksınız sigortalı olarak göstermeniz gerekmektedir.

    4-Belediyeden İşyeri Açma Ruhsatı

    Dükkanınızın bağlı olduğu belediyeye başvuruları yaparak işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almanız gerekmektedir. İlgili belgeleri de bu esnada teslim etmelisiniz.

    5-Ticaret Odası Kaydı

    Şans firması dışında anonim veya limited şirket açmayı düşünüyorsanız Ticaret Odasına kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

     

    okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI