arama
     
     

    Oto Tamir Dükkanı Açmak Maliyeti 2025

    Oto tamir dükkanı açmak
    • 1 Star
      Loading...

    Oto tamir dükkanı açmak, tamir sektörüne olan talebin hızla artış göstermesiyle devam etmektedir. Araç sayısındaki artışın görülmesi ile birlikte oto tamirine olan ihtiyaç da ortaya çıkmaktadır. Bunun beraberinde büyük şehirlerdeki oto tamir dükkanlarına duyulan ihtiyaç da hız kesmeden artış göstermektedir.

    Sizler için bu yazı içerisinde oto tamir dükkanı açmak için gerekli olan belgeler ve maliyet tablosundan söz edeceğiz. Girişimciler için cazip bir fırsat yarattığından, dükkan açma isteği de bu sebepten kaynaklanmaktadır. Dükkanı açabilmek için yalnızca birkaç alet alarak işe koyulmak yeterli olmayacaktır.

    Bunun için maliyet tablosunu ayarlamaktan ziyade resmi prosedürlerinde ayrıntılı şekilde yerine getirilmesi gerekmektedir. Oto tamir dükkanı açmadan önce iyi bir pazar araştırması yapmanız gerekmektedir.

    Oto tamir dükkanı açmak

    Oto tamir dükkanı açmak

    Bulunduğunuz şehirdeki bu işe benzer işletmelerin sayısına, hizmet çeşitliliğine ve rekabet düzeyine dikkat edebilirsiniz. Öte yandan hangi marka model ve araçlara yönelik hizmet vereceğinizi de belirlemelisiniz. Oto tamir dükkanı açmanın maliyetleri ise şu şekildedir:

    1-Dükkan Kirası

    Dükkanımızın yer alacağı lokasyon seçimi kirayı etkileyen bir faktördür. Bu sebeple küçük bir işletme tutmayı planlıyorsanız aylık 10.000 TL ile 25.000 TL arasında bir kira bedelinin olabileceğini söylememiz mümkündür.

    Şehir merkezinde veya daha çok sanayi merkezlerinde yer alan bir dükkan kiralayacaksanız fiyat daha da yükselecektir.

    2-Ekipman ve Alet Masrafı

    Oto tamir dükkanı açarken kriko, el aletleri, hava kompresörü, lift, diagnostik cihazlar ve el aletleri gibi ürünlere ihtiyaç duyarsınız. Bunun için ayırmanız gereken masraf 250.000 TL ile 500.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

    3-Resmi İşlemler ve Ruhsat Giderleri

    Almanız gereken meslek odası kayıtları, vergi dairesi işlemleri ve belediye ruhsatları için 10.000 TL ile 20.000 TL arasında bir gider ayırmanız gerekir.

    4- Tadilat ve Altyapı İşlemleri

    Dükkanınızın oto tamiri konusunda uygun hale gelebilmesi için yapmanız gereken birtakım masraflar bulunmaktadır.

    Bunun içerisinde aydınlatma, elektrik tesisatı ve zemin kaplama gibi işlemler için 100.000 TL ile 250 bin TL arasında değişiklik gösterecektir.

    5- Personel Masrafları

    Yanınızda personel çalıştırmayı planlıyorsanız o kişinin maaşları, sigortası ve SGK primleri aylık her biri için 15.000 TL ile 50.000 TL arasında değişiklik gösterecektir.

    Oto Tamir Dükkanı Açmak İçin Gerekli Olan Belgeler

    Oto tamir dükkanı açmak doğru planlama yapıldığında son derece karlı bir iş kolu olarak geçer nokta bu işe başlamak için yapmanız gereken bir takım aşamalar bulunmaktadır. Kendinize göre bir sermaye planlaması yaptıktan sonra yasal yükümlülükleri de yerine getirmeniz gerekmektedir.

    Özellikle ilk bakışta başlangıç maliyeti yüksek olarak görünecektir. Fakat unutulmamalıdır ki, uzun vadede getirisi yüksek bir yatırım planı olabilir. Gerekli olan belgeler ise şöyledir:

    • Oto tamir dükkanı açabilmek için ilk olarak vergi dairesine başvurduktan sonra işletmeniz adına vergi kaydı yaptırmanız gerekir. Bu kayıt ile birlikte vergi levhası da düzenlenecektir.
    • İş yeri açma ruhsatı için bağlı bulunduğunuz belediyeye gitmeniz gerekmektedir. Sizlerden bu esnada; itfaiye uygunluk raporu, tapu fotokopisi veya kira kontratı, iş yeri krokisi, kimlik fotokopisi, ustalık belgesi, vergi levhası, oda kaydı ve sgk işe giriş bildirgesi istenmektedir.
    • Küçük işletmeler için Esnaf ve Sanatkarlar odasına, Büyük ölçekli işletmeler için Ticaret Odasına kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
    • Yangın güvenliğini uygunluğunuzu belirtebilmek için bulunduğunuz il veya ilçe itfaiye müdürlüğüne giderek itfaiye raporu almanız gerekir.
    • Dükkanınızda ustalık belgesi olan bir kişinin bulunuyor olması gerekmektedir. Bu belgeyi almak için mesleki eğitim merkezlerine başvurabilirsiniz.
    • Çevre ve şehircilik uygunluk belgesi, ilgili makamlardan alınmaktadır oto tamir dükkanlarında çeşitli kimyasal madde, akü veya atık yağ gibi malzemeler çevreye zararlı atıklar oluşturabileceği için son derece önemlidir.

     

    okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI