arama

    Antikacı Açmak Maliyeti 2025

    Antikacı açmak

    Antikacı açmak fikri, günümüzde nostalji olan ilginin artması sebebiyle önemli bir yatırım alanı haline gelmiştir. Özellikle geçmişten izler taşıyan türlü türlü eşyalara değer veren pek çok insan bulunmaktadır. Bu kişiler, bu sektörde önemli oranda ilgi duyduğu için niş bir pazar haline dolaylı yoldan getirmişlerdir.

    Doğru adımlar dahilinde bu işten iyi gelirler elde etmek mümkün olmaktadır. Antikacı açmak için gerekli olan sermayeleri tamamlamak gerekmektedir. Öte yandan yalnızca sermaye bütçesini ayarlamak yeterli olmayacaktır. Bunun için gerekli olan resmi belgelerde bulunmaktadır. Antikacılık, eski ve koleksiyon değeri taşıyan eşyaları alıp satan işletmeleri denmektedir.

    Özellikle Osmanlı dönemine ait objeler, kitaplar, tablolar ve nostaljik ürünler bulunmaktadır. Antikacılık yalnızca satış işi olmaktan ziyade kültürel mirasa katkı sağlamı olarak da görülmelidir.

    Antikacı açmak

    Antikacı açmak

    Antikacı dükkanı açmanın maliyetleri dükkan büyüklüğüne, dükkanın yer alacağı lokasyonu ve başlangıç envanterine göre değişiklik göstermektedir. İşte, gerekli olan ortalama maliyet tablosu şu şekildedir:

    1-Dükkan Kirası

    Açmayı düşündüğünüz dükkanın yer alacağı konum, kiranın da miktarını belirlemektedir. Konuma göre düşünüldüğünde aylık olarak 10.000 TL ile 50.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Turistik bölgelerde veya tarihi çarşılarda yer alacak ise kira bedeli daha yüksek olabilir.

    2-Dekorasyon Ve Tadilat

    Antika dükkanları, vintage ve tarihi ambiyansı içeren bir dekora sahip olmalıdır. Bu dekorasyon tarzı özel tasarıma girdiği için türlü masrafları da beraberinde getirir. Ortalama olarak 50.000 TL ile 150.000 TL arasında bütçe ayırmanız gerekebilir.

    3-Resmi Giderler ve Ruhsat Masrafları

    Oda kayıtları, danışmanlık ücretleri, noter işlemleri ve belediye masrafları olmak üzere 15.000 TL ile 25.000 TL arasında masraf yapmanız gerekebilir.

    4-Sigorta ve Güvenlik Sistemleri

    Dükkanı da içerisine alarm, kamera ve sigorta sistemine kurarak güvenliğini sağlamanız gerekmektedir. Bu masrafların bedeli ise 20.000 TL ile 50.000 TL arasındadır.

    5-İlk Stok Maliyeti

    Sen dükkanınızı açacağınız ilk etapta 100 ile 150 parça ürün alacaksanız, 200 bin TL ile 500 bin TL arası sermaye gerektirebilir.

    Antikacı Açmak İçin Gerekli Olan Belgeler

    Antikacı açmak, dükkan işletmenin dışında tarih ve sanatın iç içe birleştiği bir yaşam tarzını ortaya koymaktadır. Bu sektör başlangıç maliyeti olarak düşünüldüğünde masraflı bir alan olarak görülebilir. Ancak doğru lokasyonu seçip, kaliteli ürün seçimini sağlayarak ve müşteri ilişkilerine iyi şekilde geliştirerek kazançlı bir yatırım haline getirebilirsiniz.

    Nostaljiye ilginiz bulunuyor ve yeterli sermayeye sahipseniz, antikacılık sektörünü tercih edebilirsiniz. Satılan ürünlerin orijinalliğini vergilemeniz gerekmektedir. Özellikle ülkemizde sahte ürünler ciddi cezai yaptırımları doğurabilmektedir.

    Sadık bir müşteri kitlesi oluşturarak, güvenilirlik sağlayabilirsiniz. Antikacı dükkanı açabilmek için tamamlanması gereken yasal süreçler bulunmaktadır. Bu süreçleri şu şekilde sıralayabiliriz:

    1-İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı

    Belediyeden alınması gereken iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, zorunlu bir adımdır. Bu esnada sizlerden; kapı fotokopisi veya kira kontratı, Yapı kullanım izin belgesi, vergi levhası, oda kayıt belgesi, kimlik fotokopisi, ustalık belgesi ve itfaiye uygunluk raporu istenmektedir.

    2-Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kaydı

    Aman dikkati sektörü esnaf kategorisinde sayıldığı için Esnaf ve Sanatkarlar odasına kayıt olmak gerekmektedir. Kimlik fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, vergi levhası fotokopisi ve ikametgah belgesi yanınızda bulunuyor olması gerekmektedir.

    Antikacı açmak

    Antikacı açmak

    3-Vergi Dairesi Kaydı

    Dükkanımızın resmi olarak faaliyete geçebilmesi için vergi dairesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Sizlerden şahıs veya limited şirket olmasına göre farklı belgeler istenmektedir.

    4-Ticaret Sicili Kaydı

    Şirket çatısı altında kurulacak bir dükkan ise Ticaret Odasına kayıt olmanız gerekmektedir.

    5-SGK Kaydı

    Yanınızda bir personel çalışacak ise sosyal güvenlik kayıtlarının yapılması gerekmektedir.

    6-Antika Eşya Satış Yetki Belgesi

    Kültürel miras değeri taşıyan eserler için Antika Eşya Satış Yetki Belgesi gerekmektedir. Bazı belediyeler antikaların satışı için ekstra izin talep edebilmektedir.

    okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI