arama

    Bijuteri Dükkanı Açmak Maliyeti

    Bijuteri dükkanı açmak
    • 1 Star
      Loading...

    Bijuteri dükkanı açmak, günümüzde girişimciler ve yatırımcılar tarafından tercih edilen bir sektör olarak geçer. Düşük maliyetle yapılabilecek bijutericilik ile karlı bir iş kurabilmek mümkün olur. En cazip iş fikirlerinden birisi olarak söyleyebileceğimiz bu iş fikrinde küçük bir sermaye ile başlamak yeterli olacaktır. Doğru stratejiler ile ilerleme kaydettiğiniz takdirde büyüme kaydetmeniz de mümkündür.

    Birçok kişinin bu işe yönelmesi de bu sayede olur. Takı ve aksesuar ürünleri içerisinde dahil edilen büyüterek sektörü, moda sektörüne bağlı olarak daima değişiklik gösteren bir alandır. Ek olarak doğru ürün yelpazesi ile önemli anlamda kazançlar elde etmekte mümkün hale gelir.

    Dükkan açma aşamasında belli bir sermaye planlaması yapmakta yarar bulunmaktadır. Öte yandan yasal süreçleri de tamamlamak, sonrasında sıkıntı yaşamamak adına önemlidir. Bijuteri dükkanı açmak için gerekli olan maliyet ve belgeleri sizler için bu yazı içerisinde derledik.

    Bijuteri Dükkanı Açmak İçin Gerekli Olan Belgeler

    Bijuteri dükkanı açmak için düşük sermaye ile başlamak yeterli olacaktır. Lokasyon anlamında işlek bir caddede açtığınız takdirde karlı bir işletme elde edebilirsiniz. İçeriğini şık bir dekorasyona sahip olacak şekilde döşeyebilir, trend ürünleri müşterilerinize sunabilir ve kısa süre içerisinde kemik müşteri kitlesi oluşturabilirsiniz.

    Bijuteri dükkanı açmak

    Bijuteri dükkanı açmak

    Dijital sektöründe başarı yakalayabilmek adına dijital pazarlama ve sosyal medya reklamlarını etkin şekilde kullanmanız gerekir. Özellikle Instagram ve TikTok gibi platformlarda aktif olmanız, müşteri kitlesi yakalamanız adına önemlidir.

    Bijuteri dükkanı açma konusunda gerekli olan bütçe, dükkanın konumuna, dükkanın büyüklüğüne, ürün çeşitliliği ve dükkanda yapılacak dekorasyon çeşitliliğine göre değişiklik gösterir. Temel gider kalemleri; dükkan kirası, depozito, dekorasyon,raf sistemleri, ürün tedariği, ruhsat ve resmi işlemler, reklam ve pazarlama, ekstra masraflar, yedek bütçe ve personel maaşları şeklindedir. Dükkan açma konusunda gerekli olan belgeler ise şu şekildedir:

    1- Vergi Levhası

    İlk aşamada bir muhasebeciden destek alarak şahıs şirketi veya limited şirket kurmanız gerekmektedir. Sonraki aşama ise şirket kurduktan sonra vergi levhası çıkartmanız gerektiğidir.

    2- Belediye İş Yeri Açma Ruhsatı

    Dükkanınızı açmayı düşündüğünüz lokasyonda yer alan belediyeden ruhsat almanız gerekmektedir. Belediye iş yeri açma ruhsatı içerisinde yer alan diğer belgeler ise vergi levhası, kimlik fotokopisi ya da kira kontratı, itfaiye uygunluk raporu, esnaf ve sanatkarlar odası kaydı şeklindedir.

    3- SGK ve Bağ-Kur Kaydı

    Dükkanınızda çalıştırmayı planladığınız personele SGK’ya işveren kaydı açtırmanız gerekmektedir. Buna ek olarak işletme sahibi olduğunuz için bağ-kur sigortası da yaptırmanız gerekmektedir.

    4- Ticaret Sicil Kaydı

    Limited şirket kurmaya karar verdiyseniz, ticaret sicil kaydı yaptırmanız gerektiğini de unutmamalısınız. Kaydı yaptırabilmek için de ticaret odasına başvurmanız gerekmektedir.

    Bijuteri dükkanı açmak

    Bijuteri dükkanı açmak

    5- POS Cihazı ve Banka Hesabı Açtırma

    Nakit ile ödeme almak dışında kredi kartı ile ödemeyi sorunsuz alabilmek için bir banka ile anlaşma yapmanız gerekmektedir. Anlaşma yaptıktan sonra pos cihazını temin etmelisiniz.

    6-Reklam ve Tabela Vergisi

    Bijuteri dükkanınızın dış kısmını atacağınız tabela için belediyeye tabela vergisi ödemeniz gerekmektedir. İlgili yerlere müracaat ettikten sonra tabela vergisini de ödemeye başlayabilirsiniz.

    okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI