arama

    Cep Telefonu Aksesuarı Mağazası Açmak Maliyeti

    cep telefonu aksesuarı mağazası açmak
    • 1 Star
      Loading...

    Cep telefonu aksesuarı mağazası açmak istemenin sebebi, cep telefonu kullanımının yaygınlaşmasından kaynaklanmaktadır. Cep telefonunun bu denli kullanımının yaygınlaşması ile birlikte telefon aksesuarlarını olan talepte artış göstermektedir.

    Dolayısıyla cep telefonu aksesuarları satan bir mağaza açma fikri karlı ve iyi bir yatırım fırsatı sağlayacaktır. Dükkan açmadan önce ilk olarak belli bir iş planlaması yapmanız gerekir. İşe başlarken ilk aşamada maliyetleri ve mağaza açma esnasında sizden istenecek yasal yükümlülükleri ve belgeleri iyi şekilde belirlemeniz gerekir.

    Bu yazı içerisinde sizler için cep telefonu aksesuarı mağazası açmak için gerekli olan maliyetleri ve belgeleri detayları ile aktaracağız. Temel maliyet kalemlerini ise şu şekilde sıralamak mümkündür:

    1- Kira ve Depozito

    Dükkanınızı kiralayacağınız lokasyonunda önemi son derece büyüktür. Bu sebeple AVM, pasaj veya cadde üzerinde açtığınız dükkanınız oldukça iyi iş getirecektir. Konum açısından düşünüldüğünde her bir lokasyonun kendisine göre kira fiyatları değişiklik gösterir.

    cep telefonu aksesuarı mağazası açmak

    cep telefonu aksesuarı mağazası açmak

    Cadde mağazası üzerinde kiralayacağınız bir dükkan aylık ortalama 15.000 TL ile 50.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. AVM’de açacağınız bir dükkan ise 30.000 TL ile 100.000 TL arası kiralama bedeli bulunmaktadır.

    2- Stok Maliyeti

    Cep telefonu aksesuarları için yapılması gereken stok maliyetleri belli başlığı başlıklar altında toplanabilir. Sayılabilecek ürün grupları ise; kulaklık, hoparlör, kılıf, kapaklar, kırılmaz camlar, ekran koruyucular, kablo ve adaptörler şeklindedir.

    Kılıf ve kapaklar, 5000 TL ile 20.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Ekran koruyucular ve kırılmaz camlar ise 5.000 TL ile 20.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Genel anlamda ilk stok yatırımı için 50.000 TL ile 150.000 TL ayırmak gerekir.

    3- Dekorasyon ve Mağaza Tasarımı

    Cep telefonu aksesuarlarını sergilemek için düzenli bir raf sistemi ve estetik görünüme sahip vitrinlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bunu yapabilmek için iyi bir düzen ve şık bir tasarım yapmanız gerekecektir.

    Aydınlatma ve dekorasyon için ayıracağınız maliyet, 5.000 TL ile 20.000 TL arasında değişiklik gösterir. Kasa ve pos sistemi için 5.000 TL ile 15.000 TL arasındadır.

    4- Reklam ve Pazarlama Stratejileri

    Fiziksel olarak açacağınız mağazanın dışında online dünyada da varlığınızı korumanız gerekmektedir. Bunu yapabilmek için marka bilinirliğini artırabilmek adına sosyal medya ve dijital reklamlarını kullanabilirsiniz.

    Google üzerinden ve sosyal medya üzerinden vereceğiniz reklamlar için 5.000 TL ile 20.000 TL arasında maliyet ayrımınız gerekebilir.

    5- Personel Giderleri

    Dükkanınızda çalıştıracağınız bir veya birden fazla kişi olacak ise maaş ve sigorta giderlerinde hesaba katmanız gerekir. Asgari ücret üzerinden bir maaş belirlemeniz gerekir. Aynı zamanda personeller için SGK kaydı da yaptırmalısınız.

    Cep Telefonu Aksesuarı Mağazası Açmak İçin Gerekli Belgeler

    Cep telefonu aksesuarı mağazası açmak için gerekli olan belge ve yükümlülükler bulunmaktadır. Mağaza açma fikri, başlangıç için düşük maliyetli ve oldukça karlı bir yatırım olabilir. Bu sebeple başarı yakalayabilmek adına doğru lokasyon seçimini yapmanız gerekir.

    cep telefonu aksesuarı mağazası açmak

    cep telefonu aksesuarı mağazası açmak

    Etkili stok yönetimini sağlamak, online üzerinden reklamları yönetmek ve iyi bir pazarlama stratejisi oluşturmanız gerekir. Sizler de teknoloji alanında işletme kurmayı planlıyorsanız, bahsedeceğimiz adımları dikkatli şekilde okuyabilirsiniz.

    1- Vergi Levhası

    İşletmenizi aktif şekilde sürdürebilmek için vergi dairesine gidip, şirket kaydı yaptırmanız gerekir.

    2-Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kaydı

    Ufak çaplı bir işletme açmayı planladığınız takdirde bulunduğunuz şehirde Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

    3- Ticaret Odası Kaydı

    Limited anonim veya şahıs şirketi kurmayı planlıyorsanız, Ticaret Odası’na kayıt yaptırmanız gerekir.

    4-SGK Kaydı

    Yanınızda bir personel çalıştırmayı düşünüyorsanız, her biri için SGK kaydı yaptırmanız gerekecektir.

    5-Belediye Ruhsatı

    Şehrinizde bağlı olduğunuz belediyeden iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almanız gerekir.

    6-POS ve Banka Hesabı

    Kredi kartı ile satışlarınızın sorunsuz şekilde ilerlemesi için banka hesabı açtırmalı ve POS başvurusunda bulunmanız gerekir.

     

    okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI