arama

    Güzellik Salonu Açmak Maliyeti 2025

    Güzellik salonu açmak

    Güzellik salonu açmak isteyen girişimci ve yatırımcıların sayısı her geçen gün kız da artmaktadır. Oldukça kazançlı bir iş alanı olarak dikkat çekmesi sebebiyle yönelen kişilerde olmaktadır. Cinsiyet farketmeksizin kadın ve erkeklerin kişisel bakımlarına önem vermesiyle birlikte güzellik salonlarına olan ihtiyaç da doğrudan artmaktadır.

    Sizler de yatırımcılık alanında ne yapmanız gerektiğine karar veremediyseniz, güzellik salonu açmak konusunda gerekli olan adımları tamamlayabilirsiniz. Bu süreçte maliyet hesaplamalarını iyi yapmalı ve de resmi süreçleri iyi şekilde planlamanız gerekir.

    Sizler için bu yazı içerisinde güzellik salonu açabilmeniz için yapmanız gereken adımları, tamamlamanız gereken resmi prosedürleri ve gereken maliyetler hakkında detayları ayrıntılı şekilde ele alacağız.

    Güzellik salonu açmak

    Güzellik salonu açmak

    Güzellik salonu açmanın maliyetleri içerisine salon büyüklüğü, lokasyonu, dekorasyon ve sunulacak olan hizmet çeşitlilikleri de yer almaktadır.

    1- İş Yeri Kirası ve Depozito

    Güzellik salonunu açmak istediğiniz lokasyon, müşteri potansiyelini toplama açısından oldukça önemlidir. Güzellik salonunuzun alışveriş merkezinde yer alması ya da işlek bir caddede bulunması, müşterileri doğrudan çeken bir unsur olacaktır. Fakat unutulmamalıdır ki büyük bir salon için kira maliyeti de bir o kadar yüksek olacaktır.

    Birçok kiralık iş yeri 1 veya 2 aylık depozito talep ettiğini de belirtmekte yarar bulunmaktadır. Küçük ölçekli bir salonun ortalama olarak aylık kira bedeli 15.000 TL ile 40.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Büyük bir salon için kira bedeli ise 80 bin TL ile üzerinde söylenebilir.

    2- İç Dekorasyon ve Tadilat İşlem Masrafları

    Salonunuz için harcayacağınız dekorasyon ve tadilat masraflarını da göz önünde bulundurmanız gerekir. Bekleme koltukları, aynalar, tezgahlar, aydınlatma, duvar kağıdı boya, klima ve havalandırma sistemleri gibi ekipman ve eşyalara harcama yapmanız gerekmektedir.

    3- Personel Maliyetleri

    Güzellik salonunuz içerisinde deneyimli kadrodan oluşan personellere de yer vermeniz gerekebilir. Bünyenizde çalışacak olan güzellik uzmanı veya kuaförün aylık maaşı 25.000 ile 50.000 TL arasında değişiklik gösterir. Bir resepsiyonistin maaş aralığı 15.000 ila 30.000 TL, temizlik personeli ise 12.000 TL ile 25.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

    4- Cihaz ve Ekipman Giderleri

    Salonumuz içerisinde sunacağınız hizmet çeşitliliğine göre ihtiyaç duyacağınız cihaz ve ekipmanlar da değişiklik gösterir. Ortalama olarak cilt bakım cihazları 50.000 TL ile 200.000 TL arasındadır.

    Manikür ve pedikür ekipmanları ise 10.000 TL ile 40.000 TL arasında söylenebilir. Profesyonel saç kesme ve şekillendirme cihazları ise 10.000 TL ile 30.000 TL arasındadır.

    5-Ruhsat ve Diğer Yasal İşlemler

    Güzellik salonu açma konusunda bir takım resmi harcamalar yapmanız gerekecektir. Vergi levhası ve muhasebe giderleri için ₺5.000 ile 20.000 TL, iş yeri açma ruhsatı için 5.000 TL ile 15.000 TL SGK ve çalışan sigortaları için çalışan başına yaklaşık 10.000 TL aylık ödeme yapmanız gerekir.

    Güzellik Salonu Açmak İçin Gerekli Olan Belgeler

    Güzellik salonu açmak, doğru planlamalar yapıldığında kazançlı bir iş imkanı sağlayacaktır. Bunun için başlangıç maliyetlerinin iyi bir şekilde hesaplanması ve resmi işlemlerin tamamlanması gerekmektedir.

    Güzellik salonu açmak

    Güzellik salonu açmak

    Stratejik bir iş planı oluştururken lokasyon seçimi, hizmet çeşitliliği ve müşteri kitlesi gibi unsurlara dikkat edebilirsiniz. Tamamlamanız gereken resmi işlemler ise; vergi levhası, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, Ticaret odası kaydı, SGK ve işçi bildirimleri, hijyen sertifikası ve çalışan belgeleri şeklindedir.

    İşletmenizi resmi olarak sürdürebilmek adına muhasebeci aracılığıyla vergi levhasını çıkartmanız gerekir. Bağlı olduğunuz belediye başvurarak güzellik salonu açma ruhsatı almanız gerekecektir. Bu anlamda gerekli olan belgeleri de sunmanız gerekir.

    Şahıs veya limited şirket olmak üzere Ticaret Odasına kayıt yaptırmanız gerekir. İşletmenizi de personel çalıştıracaksanız her bir personelin SGK girişlerinde yaptırmanız gerekir. Çalışanlarınızın hijyen eğitimlerini alması ve gereken alanlarda ilgili sertifikalara sahip olması gerekmektedir.

     

     

    okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI