Nail art stüdyosu açmak isteyen kişilerin sayısı gün geçtikçe artış göstermektedir. Güzellik ve bakım sektörü, son zamanlarda hızla büyüyen ve daima gelişmeye açık bir alan olarak görülmektedir. Bu büyüme ile birlikte ön plana çıkan bir sanat alanı ise Nail art olarak geçmektedir.
Dükkanlar içerisinde yalnızca klasik manikür veya pedikür hizmetlerinin dışında tırnak süsleme, kalıcı jel uygulamaları veya protez tırnak gibi yenilikçi hizmetlerde yapılmaktadır.
Bu hizmetler giderek daha da fazla talep gören alanlar olarak görülmektedir. Sizler için bu yazı içerisinde Nail art stüdyosu açmak için gerekli olan maliyet ve belgelere değineceğiz.
İÇİNDEKİLER
Nail art stüdyosu açmak için ilk olarak detaylı bir planlama yapmanız gerekmektedir. Doğru ekipman kullanımı, maliyetlerin iyi şekilde belirlenmesi, resmi işlemleri ve belgeleri eksiksiz tanımlama ve uygun lokasyon seçimi gibi farklı adımlar bulunmaktadır.
Nail art stüdyosu açarak, doğru adımları attığınız takdirde karlı ve uzun vadede büyüyebilecek bir iş elde edebilirsiniz. Yoğun müşteri trafiği olan bir yerde dükkanınızı açarak, işlerinizin hızla büyümesini sağlayabilirsiniz. Profesyonel ekipmanlar ve alanında uzman çalışanlar ile müşteri memnuniyetini artıracak bir performans ile çalışabilirsiniz.
Nail art stüdyosu açmak
Sosyal medya ve dijital reklamları kullanarak marka bilinirliğinizi kolaylıkla artırabilirsiniz. Bu alanda başlangıç maliyeti daima yüksek olacaktır. Ancak düzenli bir müşteri kitlesi oluşturduğunuz takdirde vermiş olduğunuz yatırım ücretini 3 ila 6 ay içerisinde geri alabilmeniz mümkündür.
Sizler de tırnak sanatı konusunda yetenekli ve girişimci bir özelliğe sahipseniz, kendi dükkanınızı açarak işe koyulabilirsiniz. Güzellik sektöründe işletme açabilmek için gerekli olan resmi izinler ve belgeler şu şekilde sıralanabilir;
Yerel belediyeden alınması gereken iş yeri açma ruhsatı, işletmenizin yasal olarak faaliyet göstermesi adına önemlidir. Başvuru esnasında sizden istenecek olan belgeler; vergi levhası, kira kontratı ya da tapu fotokopisi, itfaiye uygunluk raporu ve ustalık belgesi şeklindedir.
Kalıcı tırnak uygulaması, tırnak sanatı ve protez tırnak uygulamaları konusunda hizmet sunabilmek için ilgili meslek odalarından Mesleki Yeterlilik Belgesi almak gerekmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurslara da katılmanız gerekebileceği ustalık ve kalfalık belgeleri, alınması gerekmektedir. Özellikle güzellik ve bakım hizmetleri sunan işletmelerde ustalık belgesine sahip en az bir kişinin bulunması gerekmektedir.
İş yeri açma esnasında ilk olarak yapmanız gereken şey de bütçe planlaması olacaktır. Tırnak sanatları alanında bir stüdyo açmak için gerekli olan yatırım miktarı bulunmaktadır. Bu yatırım miktarı belli bir rakam üzerinden örnek verilmektense, farklı faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterdiğini söylemek mümkündür.
Toplam maliyetinizi doğrudan etkileyecek unsurlar arasında sunduğunuz hizmet çeşitliliği dükkanınızın konumu ve işletmenizin büyüklüğü gibi faktörler yer almaktadır. Nail art stüdyosu açmanın maliyetleri ise şöyledir;
Alışveriş merkezleri ya da işlek caddeler, daha fazla müşteri çeken yerlerdir. Bu durum kira maliyetlerini de artıracaktır. Ortalama olarak kira giderleri bulunduğunuz lokasyona göre değişiklik gösterir. Başarılı bir işletme elde edebilmek adına doğru konumu seçmelisiniz.
Nail art stüdyosu açmak
Profesyonel anlamda hizmet sunmak için kaliteli ve dayanıklı ekipmanlar temin etmelisiniz. Tırnak törpü makinesi, protez tırnak malzemeleri, jel ve akrilik ojeler, sterilizasyon ekipmanları ve UV led kurutucu cihaz şeklindedir. Bu alanda yatırım maliyetleri ise 50.000 TL ile 150.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Dükkan açma esnasında yalnızca teknik ekipman dışında iç dekorasyonunda dikkat etmelisiniz. Farklı aydınlatma, duvar dekorasyonları, müşteri koltukları ve bekleme alanı oluşturarak etkili bir tasarım elde edebilirsiniz.