arama
     
     

    Pastane Açmak Maliyeti 2025

    Pastane açmak
    • 1 Star
      Loading...

    Pastane açmak, pek çok kişi tarafından planlanan bir girişim Fikri olarak geçer. Rengarenk pastalar, sıcacık kruvasanlar ve sabah kahvesi eşliğinde sunumu yapılan taze poğaçaları eşlik eder. Düşünüldüğünde bile fikir açısından insanın içini ısıtan bir girişimcilik fikridir.

    Pastane açmak, doğru strateji ile planlandığında oldukça karlı bir iş koludur. Bunun için doğru lokasyon seçimi, yasal belgeler, ekipman yatırımı ve iyi bir planlama da oldukça önemli kriterlerdendir.

    Pastane açmak

    Pastane açmak

    Sizler de kendi işinizin patronu olmak ve kendi markanızı yaratmak istiyorsanız maliyet tablosunu ve gerekli olan belgeleri iyi şekilde ayarlayabilirsiniz. İşte, pastanelerin açılış maliyetlerinin içerisinde yer alan konsept ve lokasyona bağlı maliyet tablosu…

    1- Dükkan Kirası

    Dükkanınızın yer alacağı lokasyon seçimi kiranızı büyük ölçüde etkileyecektir. Özellikle işlek caddede, okul veya iş yerlerinin yoğunluklu olarak bulunduğu bir yerde yer alacak ise 3 ile 6 aylık peşin kira fiyatı 150.000 TL ile 400.000 TL arasında değişiklik gösterecektir.

    2- Ekipman Masrafları

    Gerekli olan tezgah, dolap, kasa sistemi, fırın ve mikser gibi ekipmanlar için 200 bin TL ile 600 bin TL arasında harcama yapmanız gerekir.

    3- Dekorasyon ve Tadilat İşlemleri

    Dükkanınızı konforlu bir alan yerine çevirebilmek için bazı dekorasyon ve tadilat işlemlerini yapmanız gerekir. Bunun için yapacağınız dekorasyon seçimine ve tadilat masraflarına göre maliyet aralığı da değişiklik gösterecektir. Ancak genel itibariyle bu masrafların 100.000 TL ile 300 bin TL arasında değişiklik gösterdiğini söylemek mümkündür.

    4- Personel Masrafları

    Yanınızda çalıştırmayı planladığınız personellerin ilk ay maaşları 50.000 TL ile 120.000 TL arasında değişiklik gösterebilir. Bu masrafların daha da artış göstermesi personel sayısına ve yaptıkları iş çeşitliliğine göre farklılık gösterir.

    5- Ruhsat ve Belge Masrafları

    Dükkanınızı aktif olarak açabilmek adına almanız gereken bazı ruhsatlar ve belgeler bulunmaktadır. Bunun için almanız gereken ruhsal ve belgelerin masrafı 20.000 TL ile 40.000 TL arasındadır.

    6- İlk Stok Alımı

    Un, şeker, çikolata ve meyve gibi ürünlerin stoklarının bozulmayacak şekilde yapılması önemlidir. Bunun için 50.000 TL ile 100.000 TL arasında harcama yapmanız gerekir.

    Ayrıca ne tarz ürünler sunacaksanız bu ürün çeşitliliğinin artması da son derece doğaldır. Dolayısıyla masraflarda o ölçüde şekillenecektir.

    7- Yedek Sermaye

    İlk 3 ay için önerilen yedek sermaye masrafı 100.000 TL ile 250.000 TL arasındadır.

    Pastane Açmak İçin Gerekli Olan Belgeler

    Pastane açmak, ciddi planlama ve bütçe ile oldukça gerçekleştirilebilir bir plandır. Belgeleri tamamladıktan sonra maliyet tablosunu iyi şekilde ayarlamalı ve stratejiyi belirlemeniz gerekir.

    Bu alanda bir girişim planı yapmayı düşünüyorsanız sizlerden istenen belgeleri de eksiksiz şekilde tamamlamanız gerekir. İşte, gerekli olan belgeler ve başvuru süreci…

    ·         İş Yeri Açma Ve Çalışma Ruhsatı

    Belediyeden alınması gereken iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, bağlı bulunduğunuz belediyeye başvurarak alınması gerekir. Başvuru esnasında sizlerden tapu veya kira kontratı, itfaiye raporu, yapı kullanım izin belgesi, vergi levhası, oda kayıt belgesi ve ustalık belgesi istenmektedir.

    Pastane açmak

    Pastane açmak

    Gıda Sicili ve İşletme Kayıt Belgesi

    Tarım ve orman il müdürlüğünden gıda sicili ve işletme kayıt belgesi alınması gerekir. Hijyen kurallarına uygunluk zorunda bir kriterdir.

    ·         SGK ve Bağ-Kur Kaydı

    Yanınızda bir personel çalıştırmayı planlıyorsanız SGK iş yeri bildirgesi almanız gerekir.

    ·         Vergi Levhası

    Vergi dairesine başvurarak vergi levhası almanız gerekmektedir.

    ·         İtfaiye Uygunluk Belgesi

    Dükkanımızın yangın yönetmeliğine uygun olması gerekmektedir. Bunun beraberinde çıkış kapıları, havalandırma ve yangın söndürücülerde denetlenmektedir.

    ·         Ustalık Belgesi

    Pastacılık alanında faaliyet gösterebilmek için en az bir çalışanın ustalık belgesi bulunuyor olması gerekmektedir.

    okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI